Verleende noodhulp voor én met lokale mensen

 

Nieuws over Nepal staat al lang niet meer op de voorpagina’s van onze kranten. Het nieuws van alledag neemt die plek weer over. In Nepal is de wereld echter voor altijd veranderd na de zware aardbevingen in april.

In eerste instantie is heel basale, hoognodige hulp geboden: materiaal om tijdelijke huizen van te bouwen, zodat mensen uit hun tenten kunnen. Wel spullen die in de latere definitieve huizen ook weer gebruikt kunnen worden.

 

Bericht dat we een paar weken geleden ontvingen uit Nepal:
“136 bundels van stalen golfplaten en dekens zijn uitgedeeld. Het regenseizoen komt eraan, belangrijk dat men beschut kan leven. De spullen zijn uitgedeeld aan de mensen van het dorp Bimere VDC van het Kavre Palanchowk district. 136 families met in totaal 553 mensen hebben profijt van deze actie. De grote vraag naar materiaal en de tweede aardbeving zorgde voor vertraging bij de distributie. Gelukkig hebben alle materialen uiteindelijk het dorp bereikt. De gemeenschap is erg blij met de materialen, ze zijn alle medewerkers én de Nederlandse donateurs erg dankbaar.” 

puin slachtoffers   2015 05 golfplaten uitdelen 1

 

Ingestort: school in Solokhumbu
Helaas bereikte ons het bericht dat de school in Solokhumbu, waar ook de meisjes uit ons scholarship programma onderwijs volgen, wel is ingestort. We gaan nu bekijken hoe we deze school zo goed en zo snel mogelijk kunnen helpen. Op dit moment wordt er les gegeven onder zeilen, zittend op de grond. Met het regenseizoen in volle gang kan dit natuurlijk niet zo blijven. Er zijn reeds 500 zeilen en 500 dekens gebracht naar dit gebied. Van groot belang is nu het herstel van de school.

2015 06 NB Verleende noodhulp boeken

 

Naar Nepal!
Vandaag vertrekken 2 van ons, Marcel en Lucette, naar Nepal om met Tej en de andere medewerkers te beslissen wat we aan wederopbouw kunnen gaan doen/betekenen. Natuurlijk ook om de kinderen te knuffelen en zelf te zien dat het goed met ze gaat.
Actuele informatie over het bezoek kun je terug vinden op onze Facebook pagina Tuharuko Awaj ( welke ook toegankelijk is als je geen Facebook account hebt!) https://www.facebook.com/weeshuisnepal.Nogmaals dank namens de mensen in Nepal en ons allemaal voor jullie belangstelling en donaties.Veel groeten,
Marcel, Ruud, Ankie, Lucette en Désirée