Trots – trotser – trotst

2016-10-danhraij-fotoHet is een feit: ons eerste kind gaat op kamers. Niet zoals je stiekem zou willen gewoon ergens om de hoek en dus nog een beetje in de buurt… Nee helemaal in Barcelona. Danraj heeft na de middelbare school (CBIA) aan de filmacademie in Kathamndu gestudeerd. Zijn afstudeerproject werd bekroond met de 3e prijs, zoals was te lezen in onze vorige nieuwsbrief. Helemaal op eigen kracht en initiatief heeft hij een aanvraag ingediend bij de Universiteit van Barcelona. En ….hij is niet alleen toegelaten, hij heeft een volledige beurs in de wacht gesleept. Hoe bijzonder is dit? We zijn ontzettend trots op Danraj en danken een ieder die ons de afgelopen jaren heeft geholpen de weg hier naartoe mogelijk te maken!

 

Naar Nepal
Binnenkort kunnen Ankie & Marcel de kinderen weer in hun armen sluiten, aanstaande vrijdag vertrekken ze namelijk voor een week naar Nepal, om zelf weer te kunnen zien en ervaren hoe het in het huis gaat en op school.
Banepa staat natuurlijk ook op de planning om te bezoeken en te horen van de kinderen daar hoe het met ze gaat.
Uiteraard doen ze na hun reis verslag, wie weet zelfs tijdens hun verblijf via onze facebookpagina.
:
Heb je vragen die zij tijdens hun reis kunnen beantwoorden? Stel ze gerust via info@tikafoundation.com.

 

Van de bergen van Solokhumbu naar een baan in Kathmandu
2016-11-01-sabi-en-bimala-fotoSabee en haar zusje Bimala zijn de eerste “afgestudeerden” uit ons Solokhumbu scholarshipprogramma voor meisjes. Ze hebben in Kathmandu met succes klas 11 en 12 doorlopen. Inmiddels hebben beiden een baan gevonden bij onze school CBIA. Op dit moment overwegen ze om van het geld dat ze verdienen ook nog een bachelor opleiding te gaan doen. Bovendien ondersteunen ze hun in Solokhumbu achtergebleven familie financieel en zullen hun eventuele kinderen in de toekomst ook naar school kunnen. En zo zien we dat onze druppel op een gloeiende plaat inmiddels toch echt groter begint te worden!

 

Veel groeten,
Ankie, Marcel, Désirée, Ruud en Lucette

 

Tika Foundation
Maasstraat 22 | 2314 TX Leiden | IBAN: NL85ABNA0605440050 | KvK: 30223224 | ANBI erkend
www.tikafoundation.com | info@tikafoundation.com
www.facebook.com/tikafoundation