info@tikafoundation.com        

Wie we zijn

Tika Foundation

Missie: Wij zetten ons sinds 2007 met veel energie en passie in voor “een kansrijke toekomst voor kansarme kinderen in Nepal”.

Tika”, de gekleurde voorhoofdstip, is een symbool van toewijding en wordt gezet op de plaats tussen de wenkbrauwen. Deze plaats staat bekend als het derde oog of de plaats van verborgen wijsheid.

Uitgangspunten voor al onze projecten:

 • Duurzaamheid
  Verbetering van de kwaliteit van leven op de lange termijn met focus op onderwijs, zorg, en zelfredzaamheid (daar waar mogelijk).
 • Transparantie
  Vrijwel 100% van alle donaties gaat naar Nepal. Dit doen we juridisch correct en financieel transparant. TIKA Foundation is in 2007 gestart als Stichting Tuharuko Awaj en werkt sinds juni 2016 onder de huidige naam. Voor de belastingdienst zijn we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Onze financiën worden gecontroleerd door Flow Accountants.
 • Professionaliteit
  Geen half werk; we gaan voor kwaliteit! Daarom werken we in Nepal alleen met betrouwbare en ervaren mensen, lees meer over het Everest Team.
 • Continuïteit
  Alleen een project starten als we financiële garanties kunnen bieden voor de lange termijn. Zo voorkomen we dat kinderen op straat komen te staan of hun school niet kunnen afmaken. Dit betekent. dat we altijd genoeg geld in kas hebben om projecten minstens 1,5 jaar draaiende te houden.
 • Local ownership
  Voor het welslagen van de projecten is het belangrijk dat zij worden geadopteerd door de lokale gemeenschap. Alleen zo kunnen we zorgen voor duurzaam resultaat. We werken altijd met lokaal projectmanagement en gebruiken zoveel mogelijk lokaal vakmanschap en lokale producten.

Beloningsbeleid

 • TIKA Foundation is een vrijwilligersorganisatie. De bestuurders en medewerkers zijn onbezoldigd.

 

ankie                              
tej      Ishwor      simon      Umesh      rupa