info@tikafoundation.com        

Wie we zijn

Tika Foundation

Tika Foundation, we zetten ons sinds 2007 met veel energie en passie gewoon doorwerken aan een kansrijke toekomst voor kansarme kinderen in Nepal. (voorheen Tuharuko Awaj).

De Tika (Tilaka) kan worden vertaald als “teken”. De Tika  is een symbool van toewijding en wordt gezet op de plaats tussen de wenkbrauwen. Deze plaats staat bekend als het derde oog of de plaats van verborgen wijsheid.
Toewijding en Wijsheid om samen voor een kansrijke toekomst te zorgen.

In het kort onze doelstellingen en missie:

De projecten die wij in Nepal opzetten en financieren hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst het hoofddoel: Het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Nepal. Echter dit willen wij wel goed doen, daarom hebben al onze projecten de volgende uitgangspunten:

 • Duurzaamheid
  Dit wil zeggen dat we gaan voor verbetering van de kwaliteit van leven op de lange termijn. We focussen op onderwijs, zorg, en zelfredzaamheid (daar waar mogelijk).
 • Transparantie
  Vrijwel 100% van alle donaties gaat naar Nepal. We vinden dat we dit juridisch correct en financieel transparant moeten doen. Daarom hebben we in 2007 Stichting Tuharuko Awaj (Nepalees voor: ‘Luister naar de stem van het kind’), sinds juni 2016 Tika Foundation. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en onze financiën worden gecontroleerd door Flow Accountants.
 • Professionaliteit
  We willen geen half werk leveren, we gaan voor kwaliteit! Daarom werken we in Nepal alleen met betrouwbare en ervaren mensen, lees meer over het Everest Team.
 • Continuïteit
  Alleen wanneer we financiële garanties kunnen bieden voor de lange termijn stappen we in een project. Je wilt voorkomen dat kinderen op straat komen te staan of hun school niet kunnen afmaken. Dit betekent bijv. dat we altijd genoeg geld willen hebben om ons weeshuis en andere projecten 2,5 jaar draaiende te houden.
 • Local ownership
  Het is voor ons van belang dat het weeshuis en aanverwante projecten worden geadopteerd door de lokale gemeenschap. Alleen zo kunnen we zorgen voor duurzaam resultaat. We werken altijd met lokaal projectmanagement en gebruiken zoveel mogelijk lokaal vakmanschap en lokale producten.

Beloningsbeleid

 • TIKA Foundation is een vrijwilligersorganisatie. De bestuurders en medewerkers zijn onbezoldigd.

 

ankie                              
tej      Ishwor      simon      Umesh      rupa