info@tikafoundation.com        

Kwaliteitsschool CBIA

icon-tika-kl icon-home-kl  icon-huisschool-kl icon-schoolgeld-kl icon-aardbeving-kl


2022

De Covid tijd was ook voor onze school CBIA een moeilijke periode. Geen fysieke lessen betekent geen schoolgeld, terwijl de huur en salarissen voor docenten doorlopen. Dat is een aanslag op het budget. Wij hebben de school hierin flink ondersteund, zodat de investering in leerkrachten niet verloren zou gaan. De school ontwikkelde razendsnel lesprogramma’s die leerlingen via mobiele telefoons konden volgen. De programma’s hadden een goed niveau vergeleken met andere scholen. De schoolresultaten lieten dan ook zien dat de “schade” beperkt was. CBIA groeit nog steeds (900+), terwijl andere scholen krimpen.

Het overlijden Hem Rai, hoofd van de school, in 2022 is een gevoelige slag. Doordat de 2e man, Dipendra Shrestha, al een aantal jaren met succes de operationele leiding in handen heeft kon de school echter goed doorlopen.

 

2019

CBIA is gegroeid naar 900 leerlingen, terwijl andere scholen in de wijk krimpen doordat er nieuwe scholen bijkomen

We hebben met de bovenbouw- kinderen een boeiend project gedaan om de eigen kernwaardes te ontdekken en toekomstperspectief te ontwikkelen.

Met grote foto’s  van henzelf met hun toekomstdroom hebben zij zich op de school geafficheerd

Ca 90% van de einddiploma’s gaf een classificatie A+ of A

 

2018

De CBIA school heeft een positief onderscheidende positie

Op school is met buitenlandse hulp (waaronder ASML) een meerjarig programma gestart over robotica, voor ontwikkeling van creativiteit en innovatie naast veel andere extra-curriculaire activiteiten

De leerlingen hebben in de wijk een expositie over Robotica gehouden met eigen creaties

 

2017
CBIA is stabiel qua management, leerkrachten en leerlingen.
De rekenmethode abacus is geïntroduceerd en school besteed steeds meer aandacht aan extra activiteiten, zoals debatwedstrijden, zang en dans en schoolreisjes.
School en examenresultaten zijn bovengemiddeld.

2016
Na de aardbeving van 2014 is er nieuwe laagbouw neergezet, maximaal 3 verdiepingen hoog. De angst voor een aardbeving verdwijnt niet zomaar…
2015
Het Corlaer College zet een expeditie op naar Nepal, ze zamelen geld in met allerlei activiteiten, van autowassen tot cake bakken, kerstpakketten inpakken en optredens, niets is te gek. De uiteindelijke opbrengst wordt door de leerlingen zelf naar Nepal gebracht tijdens een 10 daags bezoek, wat een ervaring.
2014
Groei naar 700 leerlingen. Tijd voor een gebouw erbij.
2013
De school is vrijwel financieel zelfstandig. Uit het ontvangen schoolgeld krijgt 25% vd leerlingen gratis toegang tot onderwijs.
2011
De eerste kinderen doen staatsexamen “SLC” met prima resultaten!
Klas 11 en 12 worden toegevoegd, evenals nieuwe bevoegde en goede leraren.
2010
De school is een succes en groeit naar ruim 400 leerlingen
2008
Start kwaliteitsschool CBIA met 130 kinderen in groep 1-8 (Kathmandu) onder leiding van Tej

Meer weten over de school voor kinderen in Kathmandu? Klik hier!

Terug naar boven