info@tikafoundation.com        

Kinderhuis NLCH

icon-tika-kl icon-school-kl  icon-huisschool-kl icon-schoolgeld-kl icon-aardbeving-kl


icon-home

2022

In het kinderhuis is iedereen goed door de Covid19 tijd heen gekomen. De kinderen zijn allemaal doorgegaan met hun studie onder deze lastige omstandigheden. En met succes. Het is steeds weer fantastisch om te merken hoe deze kinderen zich met succes inzetten om goede schoolresultaten te behalen. Steeds meer “gezinsleden” komen nu aan het einde van hun highschool en kiezen hun vervolgstudie, vaak gecombineerd met werk (o.a. op onze school). Gitta, bijna afgestudeerd arts, doet tussendoor kleinere medische projecten in Nepal.

2019

Voor een van de kinderen hebben we een 2e correctieve operatie aan zijn been mogelijk gemaakt, waardoor hij nu helemaal goed kan lopen en sporten. Een ingreep voor hem van levensbelang: lopen, rennen en sporten zonder pijn.

De highschool-ers werken naast hun studie parttime voor CBIA waar ze andere kinderen helpen met hun studie of voor VSN  (Volunteers Society Nepal)

2018

Het kinderhuis blijft een mooi “gezin”. De NLCH-family wordt door de kinderen ook echt zo ervaren.

Zodra de kinderen 16 jaar zijn moeten ze op reis naar hun oude dorp om hun “citizenship” te halen, de persoonspapieren die iedere volwassene nodig heeft. Ze komen met grote ervaringen weer terug.

We hebben meerdere kinderen die goed zijn in sport. Een van hen heeft meegedaan aan de International South Asian Taekwondo Competition en behaalde er een 3e plaats

2015
Met behulp van sponsoren starten we voor de kinderen van NLCH een studiefonds. Milan en Dhanraij zijn al bezig aan hun studie; filmmaker en economie.

2014
NLCH is een stabiel, gezellig en knus huis, waar de oudere kinderen helpen met huiswerk bij de jongere en ze samen buitenspelen en kinder-ongein uit halen.

2013
Geen nieuws is goed nieuws, de kinderen gaan lekker naar school, zijn tevreden in hun huis met Didi Shusma als mama van dit grote gezin.

2012
2 kinderen van NLCH gaan studeren, wat een mijlpaal. Ze wonen voorlopig nog in NLCH.

2011
Voor 5 kinderen vinden we extra ruimte in NLCH. Het zijn geen onbekenden, Ankie & Marcel kenden hen uit hun vrijwilligerstijd en onderhielden altijd contact. Dit was het moment om ze een nieuw thuis en kansrijke toekomst te geven in NLCH. Nu is de familie compleet en het huis maximaal gevuld.

2010
Verhuizing naar een beter en veiliger gebouw.

2008
Opening van New Life Childrens Home (NLCH) in Pepsi Cola, een buitenwijk van Kathmandu. Tej Shresta is onze lokale manager die het project leidt. 10 kansarme kinderen in een gezinsvervangend thuis met een lieve oppasmoeder, Didi Shusma en een kokin. Vijf kinderen in een ander weeshuis worden ondersteund zodat ze naar school kunnen

Meer lezen over NLCH? Klik hier

Leuke feitjes over NLCH:

schoolgeld per kind 330 euro per jaar
Groente & Fruit voor 15 kinderen 135 euro per maand
Rijst per week voor 15 kinderen 16 euro

Terug naar boven